keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Oriveden Sanomissa alkaa toukokuussa juttusarja yhdistyksistä


Oriveden Sanomien päätoimittaja Vesa Kangas esittelee paikallislehteä.

Näin lupasi Oriveden Sanomien päätoimittaja Vesa Kangas Järjestöjen talon, Kantrin kyläaktivaattorin ja Oriveden Sanomien järjestämässä viestintäkoulutuksessa.

Yhdistyksiä varten Oriveden Sanomissa lehdessä on erityisesti seura- ja yhdistyspalsta.
-    Seurat-palsta on tarkoitettu yhdistysten sisäiseen tiedottamiseen. Sinne saa tietoa lähettämällä viestiä osoitteeseen seurat@orivedensanomat.fi, Kangas kertoo.

Tapahtumapalsta taas kertoo lukijoille, mitä paikkakunnalla tapahtuu. Tapahtumatietoja voi  lähettää osoitteeseen: toimitus@orivedensanomat.fi
-    Verkosta poimitaan tapahtumat tiistaina lehteen, joten tiedot kannattaa lähettää viimeistään edellisellä viikolla, hyvissä ajoin. Lehteen laitetaan niin paljon tapahtumia kuin palstalle mahtuu.  Pääsymaksuja eikä puhelinnumeroita lisätä, koska ne kuuluvat maksulliselle ilmoitusosastolle, Kangas jatkaa.

Lyhyitä etukäteisjuttuja, puffeja, kannattaa myös lähettää sähköpostilla osoitteeseen toimitus@orivedensanomat.fi
-    Lehtiuudistus teki sen, että tilaa puffijutuille ei enää ole niin paljon kuin aiemmin. Puffia ei voida varmuudella saada lehteen, mutta jos ostaa maksullisen ilmoituksen, niin se on varmasti lehdessä, koska ilmoituksille raivataan aina tila.

Vesa Kangas innostaa olemaan aktiivinen.
-    Olkaa yhteydessä. Me ei omatoimisesti metsästetä palstoille tietoa, vaan laitetaan niitä sitä mukaa kun tulee meille.

Tiivis tiedottaminen on eduksi.
-    Kannattaa aloittaa tiedote vastaamalla kysymyksiin: Mitä? Miten? Missä? Milloin? Miksi? Koukuttava otsikko ja hyvä alku on plussaa.

Vesa Kangas tietää, että usein lehden suunnasta toivotaan sekä puffia että juttua tapahtumasta.
- Meille ja tapahtumanjärjestäjille ennakkojuttu on usein parempi, jotta tapahtumaan saadaan ihmisiä paikalle, Kangas toteaa.

Itsetehdyt jutut ja otetut kuvat ovat tervetulleita.
-    Lehdissä on aika lailla haluttu siirtyä tapahtumatiedotuksesta uutisiin ajankohtaisista aiheista. Haluan kuitenkin, että Oriveden Sanomat näkyy kylillä ja siellä missä ihmiset ovat.

Vesa Kangas.

Tapahtumassa kysyttyä

Mitkä asiat kiinnostavat mediaa?

Suomi100 kiinnostaa tällä hetkellä. Jos järjestätte tapahtumia, jotka lanseerataan Suomi100 statuksella, olkaa yhteydessä.

Millaiset uutiset ylittävät uutiskynnyksen?

Yhdistysten suhteen esimerkiksi tasavuodet on hyvä mahdollisuus soitella juttuvinkistä. Puheenjohtajan vaihtuminen kiinnostaa ja siitä kannattaa muutenkin infota, että tiedetään ketkä täällä hommia vetää.

Perustoiminta vai uudet ja ainutlaatuiset asiat?

Uusi kiinnostaa aina. Yhdistyssarjaa koskien perustoimintakin kiinnostaa.

Miten kannattaa ottaa yhteyttä?

Sähköposti on paras. Kun on erikoisempi asia, niin voi soittaa lisäksi. Voi tulla myös tapaamaan toimitukseen.

Milloin tapahtumanjärjestäjän kannattaa olla yhteydessä?

3-4 viikkoa aiemmin. Tapahtuu-palstalle kannattaa ilmoittaa vaikka heti, jotta tapahtuma näkyy ajoissa netissä.

Miten suhtaudutte itse kirjoitettuihin juttuihin ja kuviin?

Positiivisesti. Lähettäkää vaan tyrkylle. Kuvissa ongelma se, että pikselimäärä jää usein pieneksi, kun otettu kännykällä. Lehtikuvassa pitäisi olla ainakin megan kokoinen tiedosto.

Teksti ja kuva: Vilja Pylsy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti