keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Lempäälän yhdistykset yhdessä

Taitokeskus Lempäälän vanhalla asemalla täyttyi yhdistysten edustajista, kun järjestimme yhteistyössä Lempäälän kehityksen kanssa Yhdistykset yhdessä-illan 28.9. Samalla tehtiin hankkeen tilaisuuksien yleisöennätys, sillä paikalle oli saapunut peräti 40 ihmistä edustaen yli 30 eri yhdistystä – vau! Tästä saamme osaltaan kiittää Lempäälän kehityksen kattavaa sähköpostilistaa sekä ihmisiä, jotka ovat ystävällisesti välittäneet kutsua eteenpäin.

Myllyrannasta vilkas tapahtumapuisto


Myllyrantaa on tänä, Lempäälä 150 -vuonna, kehitetty Lempäälän Kehitys Oy:n Leader-rahoitteisen Koe ja viihdy rannassa -hankkeen avulla. Yhteysjohtaja Elina Kivi ja hanketyöntekijä, kesämylläri Anu Kettula esittelivät tapahtumapuistoon hankittuja puitteita sekä kesän mittaan siellä järjestettyjä tapahtumia. Palautteet perusteella puiston kehittäminen on ollut erittäin tervetullutta ja tarpeellista. Tapahtumat ovat keränneet hyvin eri ikäistä yleisöä ja niitä toivottiin jatkossa vielä lisää. Useimmat tapahtumat ovat olleet yhdistysten järjestämiä, usein yhteistyössä useamman yhdistyksen kesken, joten suuri kiitos tapahtumapuiston vireydestä kuuluu niille.

Tapahtumien tiedottamiseen toivottiin lisää, sekä ratkaisuja pysäköintiin. Myllyrannan läheisyydessä on paljon asuintaloja, joille pihoihin kulku on ajoittain hankaloitunut puistossa järjestettyjen tapahtumien aikana ja siihen ollaankin jo laatimassa tarkempaa ohjeistusta tapahtumajärjestäjille. Pysäköintiasia nousi esille myös tilaisuudessa. Samoin esitettiin erinomainen idea tarinallistamisesta: alueen historiasta, nimistä ja vaiheista voitaisiin nostaa tapahtumia esille ja vaikkapa infotauluihin ja näin edelleen lisätä alueen kiinnostavuutta.

Tapahtumapuiston kehittäminen siis jatkuu. Puiston käyttäminen tapahtumapaikkana puitteineen (esiintymislava, teltta ym.) on yhdistyksille maksutonta.

Lempäälän kehitys Oy:n yhteysjohtaja Elina Kivi ja Koe ja viihdy rannassa -hankkeen työntekijä Anu Kettula. 

Anu Kettulalla on puhujakaartin hienoin titteli: kesämylläri.


Juhlavuodesta toiseen


Lempäälän kunnan kulttuuri- ja kirjastojohtaja Sarri Nykänen antoi napakan infon Suomi 100-juhlavuodesta. Lempäälässä juhlavuoden tapahtumat ovat vielä suurelta osin lukkoon lyömättä, joten yhdistysten yhteistyö tapahtumien osalta on erittäin tervetullutta. Kulttuuripalvelut kutsuvat yhdistyksiä koolle vielä myöhemmin syksyllä suunnittelemaan tulevaa juhlavuotta.Infoa rahoituksesta ja kyläaktivaattorista


Kari Kylkilahti kertoi Kantrin rahoitusmahdollisuuksista, keskittyen tämän ohjelmakauden uusiin asioihin ja muutoksiin. Me – Anna ja Vilja – puolestamme esittelimme lyhyesti Kyläaktivaattorin yhteistyömahdollisuuksista yhdistyksille. Lisäksi kommenteissa nousi esiin Lempäälän kunnan erikoisuudet: kannustinpalkkio ulkopuolista rahoitusta hakeneille sekä omatoimiraha.

Omatoimiraha sekä Nuoriso-Leader kannattaa pitää mielessä ensi vuotta suunniteltaessa, jos juhlavuoden tapahtumin tarvitaan rahoitusta.

Kantrin henkilöstöä ja yhdistysihmisiä. Taustalla seisova hahmo oli Taitokeskuksen näyttelyrekvisiittaa :D

Tiedottaminen puhuttaa

Keskustelu tilaisuuden loppupuolella oli melko maltillista. Eniten kommentteja kirvoitti tiedotus. Kysymykseen, miten yhdistykset haluavat tietoa, paikallislehti todettiin edelleen toimivaksi tiedonvälittäjäksi. Sosiaalisesta mediasta ja kaikesta muusta sähköisestä viestinnästä huolimatta myös perinteisten ilmoitustaulujen ja paperitiedotteiden tärkeydestä ja edullisuudesta muistuteltiin. Ristinmäen omakotiyhdistys kertoikin hiljattain uusineensa alueelleen kolme ilmoitustaulua omatoimirahan avulla. Kaikkiaan tiedotuksesta todettiin, että se on haastava laji, ja kaikista mahdollisista nykyisistä tiedotuskanavista huolimattakin aina löytyy joku, jota ei tavoiteta. Sekin täytynee vain hyväksyä.

Tilaisuudesta jäi meille järjestäjille hyvät tunnelmat – ihmiset vaikuttivat tyytyväisiltä oloonsa ja ilmapiiri oli positiivinen. Toivottavasti myös osallistujat kokivat tilaisuuden hyödylliseksi ja saivat tarpeellista infoa kotiin viemisiksi.

Tilaisuudesta uutisoi ensimmäisenä Lempäälän-Vesilahden Sanomat: http://lvs.fi/2016/10/04/myllyranta-tarjoaa-elamyksia-jatkossakin/


Teksti Anna Kulmakorpi, kuvat Vilja Pylsy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti