perjantai 19. elokuuta 2016

Tiina Honkiniemestä Kantrin puheenjohtaja

”Ei missään nimessä”, oli nokialaisen Tiina Honkiniemen vastaus, kun häntä
kysyttiin Kantrin puheenjohtajaksi. Ensijärkytyksen jälkeen Honkiniemi kuitenkin innostui ja kertoo uuden pestin olevan mielenkiintoinen.

Kantrin johtokunta noudattaa kolmikantaperiaatetta, jossa kolmasosa jäsenistä edustaa kuntia tai muita julkisia tahoja, kolmasosa yhteisöjä ja yrittäjiä, kolmasosa maaseudun asukkaita. Honkiniemi toimii hallituksessa yhdistysten ja yritysten edustajana. Hän aloitti Kantrin hallituksen jäsenenä kaksi vuotta sitten.

Tottijärven päiväkodissa työskentelevä Tiina Honkiniemi on joutunut kokemaan suomalaisen byrokratian hyvät ja huonot puolet. Tottijärvi-Seuran alaisuudessa hänen vetämänsä Tottijärven monitoimipuiston rakentamishankkeen piti olla selkeä kokonaisuus. Lupa-asiat ja selvittelyt tekivät hankkeesta kuitenkin kolmivuotisen (2009-2012) ja Honkiniemeltä vietiin hänen sanojensa mukaan hankkeen aikana ”kaikki mehut”.
- Onneksi monitoimipuisto saatiin vastoinkäymisistä huolimatta valmiiksi. On ilo seurata työpaikan ikkunasta, kun leikkipaikalla on toimintaa.

Vaikka Honkiniemi ei päässyt hanketyössä helpolla, innostuu hän Leader-työstä puhuttaessa.
- Kaikki jotka ovat joskus vetäneet hankkeita ymmärtävät Kantrin suuren merkityksen alueensa elinvoimaistajana. Leader-työllä on myös positiivista vaikutusta maaseudun työllisyyteen. Jos on hyvä hankeidea niin rohkeasti Kantrin Airin ja Karin juttusille, Honkiniemi innostaa.

Kantrin hallitus ja työntekijät kiittävät edellistä puheenjohtaja Riitta Halmetta!

Teksti ja kuva Vilja Pylsy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti