Hyvä tarina yhdistää ja kiinnostaa. Nykyisin tuotteita ja palveluita tarinallistetaan voitontavoittelumielessä. Miksei yhdistystoimintaakin voisi tarinallistaa.
- Kun yhdistyksellä on hyvä tarina, sen kokee herkemmin omakseen ja uusia jäseniä on helpompi saada. Tarinat luovat osaltaan yhteisöllisyyttä ja yhteenkuuluvuutta, kulttuuri- ja viestintäalan yrittäjä sekä hauholainen kyläpäällikkö Jouni Lehtonen kertoo.
Lehtonen kertoo tarinoiden voimasta ja siitä miten niiden kautta saadaan elinvoimaa kylille 3.10. Kestävä kylä -teemaillassa, Ahlmannilla Tampereella (Hallilantie 24).
Kaikille avoimen ja maksuttoman tilaisuuden järjestää Kantrin kyläaktivaattori -hanke.
Tilaisuudessa kylätoiminnan kestävästä kehityksestä kertoo Varsinais-Suomen kyläasiamies Tauno Linkoranta. Lisätietoa Linkorannan esityksestä: http://kantrinkylablogi.blogspot.fi/2017/09/onko-kylasi-kestavalla-pohjalla.html
Klo 17.30 alkavaa kahvitusta varten ilmoittautumiset 26.9. osoitteeseen: anna.kulmakorpi@kantriry.fi
Lisätietoa tilaisuudesta: www.kantriry.fi/kylaaktivaattori
Jouni Lehtonen |
- Kerron tarinoiden antamasta lisäarvosta ja niiden hyödyntämisestä yhdistystoiminnassa omien kokemusten kautta. Tänä päivänä ihmisiä kiinnostaa nostalgia, historia ja perinteet. Henkilötarinat ovat myös hyvin kiinnostavia.
Lehtonen on ollut aktiivisesti mukana Hauhon kesäteatteritoiminnassa ja sitä kautta rakentamassa Niskavuori-tarinan kautta tarinoiden Hauhoa. Tällä hetkellä hän on mukana tekemässä Hauhon pitäjänhistorian kolmatta osaa.
Kun paketoidaan historia tutkittuun muotoon, sitä voi hyväksikäyttää muun muassa matkailussa. Matkailussa tarinoiden hyödyntäminen voisi olla kuitenkin vielä paljon vahvempaa, Lehtonen päättää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti