tiistai 7. marraskuuta 2017

Vahannassa laajennettiin toimintaa ja taloa

Kyläfoorumissa esimerkkejä vapaaehtoistyöstä ja rahoituksesta
Kantrin kyläaktivaattorin järjestämässä Kyläfoorumissa lauantaina 18.11. klo 10-15 Ahlmanilla, Tampereella, esitellään ajankohtaisia ja toimivia esimerkkejä kolmannen sektorin työstä ja hankerahoituksen hyödyntämisestä Tampereen seutukunnassa. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Ilmoittautumiset 10.11. mennessä Kantrin nettisivujen kautta osoitteessa: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeRUfByWhzGRHgcHCcY4aMEV2dxFTn-4QI1SfpoxMIT7Cf3lw/viewform


Ylöjärvellä toimivan Vahannan Nuorisoseuran kaksi nuorisoseurantalon laajennushanketta on yksi Kyläfoorumissa esiteltävistä esimerkeistä. Muissa esimerkeissä kuullaan muun muassa miten Orivedellä saatiin nuoret aktivoitua yhdistystoimintaan, miten Kaanaassa huolehditaan kylän turvallisuusasioista ja miten Rämsöössä tuetaan päiväkodin toimintaa digitaalisuuden ja senioreiden läsnäolon voimin. Kyläfoorumin ohjelma: http://kantriry.fi/data/documents/kylafoorumi-iso-tiedosto.pdf

Kaksi laajennushanketta
Vahannan Nuoriseura on toteuttanut kaksi nuorisoseurantalon laajennushanketta vuosina 2004-2007 ja 2011-2014. Kumpikin hanke sai Leader-rahoitusta Kantri ry:n kautta.
Laajennushankkeissa taloon rakennettiin uusi sisäänkäynti ja kuisti, sali ja näyttämö sekä inva-WC, vanha näyttämöosa purettiin ja sen tilalle rakennetiin isompi tila sekä taloon rakennettiin bänditila ja pikkunäyttämö tukemaan harrastajateatteri-, kerho- ja bänditoimintaa. Laajennusosan kellarikerrokseen tehtiin varastotilaa.
Hankkeiden tuloksena syntyi nykyajan vaatimuksia vastaava, monipuolista harrastustoimintaa tukeva tila yhdistyksen sekä paikallisten asukkaiden käyttöön. Nuorisoseurantaloa vuokrataan juhlien ja kokousten pitopaikaksi.
-          Hankkeista jäi tosi hyvä fiilis, lopputulos on sitä mitä toivottiin. Laajentuneen talon ansiosta muun muassa harrastustoiminnan logistiikka on helpompaa. Kun omat pojat soittivat, roudasimme instrumentteja kotoa asti. Nyt bändikamat voi jättää tilaan. Tämä on mahdollistanut myös musapajan lapsille, jota bändin soittajat vetävät ja antavat lasten soittaa heidän soittimillaan, Vahannan Nuorisoseuran johtokunnan jäsen Päivi Svärd sanoo.
Yhdistys on tunnettu aktiivisesta harrastajateatteritoiminnastaan.
-          Meillä on lapsille ”Luova lava” -kerhoja ja leirejä. Emme olisi pystyneet järjestämään niitä vanhoissa tiloissa.
Svärd kertoo Kyläfoorumissa myös seuran yhdestä pilottihankkeessa, jossa pureudutaan yhteisen johtamisen käytäntöihin.
-          Etsimme nykyinen tekniikka huomioiden toimintatapoja työn jakamiseksi ja tiedon levittämiseksi. Tavoitteenamme on, etteivät yksittäiset luottamushenkilöt kuormittuisi liikaa.

Kantri täyttää 20 vuotta
Kyläfoorumin jälkeen juhlitaan Leader-ryhmä Kantri ry:n 20-vuotista taivalta kakkukahvien merkeissä.
Leader on kunnille tehokas rahoitusmalli, sillä siihen sijoitettu euro palaa hankkeiden kautta hyödyttämään kuntaa ja aluetta keskimäärin kuusinkertaisesti. Leader-rahoituksella voidaan tukea mm. yritysten perustamista, kehittämistä ja investointeja, kylien elinvoimaisuutta, harrastusmahdollisuuksia ja kansainvälistä toimintaa.
Kantri ry:llä on myös juhlavuoden kunniaksi avoimet ovet perjantaina 10.11. Ahlmanin päärakennuksessa Tampereella.

Lasten musapaja on kova juttu, mutta aikuisetkin tykkää soittaa Vahannan nuorisoseurantalon reenikämpällä!

Nyt kun Vahannan nuorisoseuran bänditila on jo valmis, Karosen Kimmo ehtii paremmin soittamaan bändissä ja vetämään lasten musapajaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti